TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ananasová buchta

Zpět
  • Autor: babika
  • Doba přípravy (min.): 1
  • Uživatelský recept
  • Porce: 30.00

1plechovka ananasového kompotu,(600 g), 2 vejce, hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky jedlé sody. Krém: 400 ml smetany ke šlehání, 2 ztužovače do šlehačky, 3 pomazánková másla (150 g), 2 sáčky vanilkového cukru, hoblinky čokolády na vaření na ozdobu.

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 22620 kJ

Bílkoviny (g): 87, Tuky (g): 281, Sacharidy (g): 622, SAFA (g): 159, Cukry (g): 305, Vláknina (g): 39, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 754 kJ

Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 9.4, Sacharidy (g): 20.7, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 10.2, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Ananasový kompot přeceďte a kousky rozmixujte na jemnou kaši. V míse utřete žloutky s cukrem přidejte mouku, ananasovou kaši, jedlou sodu a vyšlehaný sníh z bílků. Zlehka, ale důkladně promíchejte a těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem (nebo silikonovou vložkou). Pečte asi 20 minut v troubě předehřáte na 180 stupňů Celsia. Ananasový piškot nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Základem je rozšlehané pomazánkové máslo do kterého se přídává šlehačka vyšlehaná se ztužovačem. Vyšlehaným a dobře promíchaným krémem potřete zchladlý korpus, dozdobte nahrubo nastrouhanou čokoládou a dejte krátce do lednice ztuhnout.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 02. 2017 19:36
wou a pak se divíme proč kynem!
12. 03. 2015 14:38
vypadá to dobře, musím to také zkusit

Naši partneři